Saker att göra

Utmana dig själv eller de andra i sällskapet i ”kasta ring”.

Att kasta ring är ett populärt nöje som många förknippar med Medevi Brunn. På ett träd utanför Societetsbyggningen finns en ring i ett snöre fäst i en gren. På trädstammen sitter en krok. Det gäller att svinga ringen så den fastnar på kroken. Tävla mot varandra eller försök slå ditt eget rekord. Det finns ett ringspel även vid aktivitetsfältet. Prestigefyllt och smått beroendeframkallande, men mycket underhållande.

 Samla ihop gänget och utmana varandra i en boule-turnering.

Till säsongen 2017 byggdes en splitter ny boulebana. Vid denna boulebana kan man tillbringa och njuta av en välbehövlig paus under parkens mäktiga trädkronor.

Vi har klot och regelverk till uthyrning, kontakta receptionen för bokning.

Spela dåtidens bowling, en fartfylld aktivitet som passar stora och små!

Kägelbanan är från 1800-talet och Medevi Brunn var en av de första orterna i Sverige att införa kägelspel. Att spela kägel påminner en hel del om bowling – man rullar träklot mot uppställda käglor och utefter hur käglorna faller får man poäng. Man kan få poäng för till exempel Bataljon, Svinrygg eller Grytfot! Underhållande sysselsättning i vacker miljö.

Paddla kajak i Vätterns underbart klara vatten.

Nere vid Vätterns strand, strax intill ångbåtsbryggan, finns kajaker till uthyrning. Hyr en kajak för några timmar och paddla bland öar, stränder och naturen. tag gärna med ett lunch- eller fikapaket från Medevi Brunn att njuta av på väl vald plats. Du kan boka som enskild privatperson, som grupp- eller konferenssällskap med eller utan guide. Möjligheterna är oändliga!

Hitta Vilsestigen

Är du lite vilsen är det bra att kunna hitta rätt. Ta med barnen på Brunnens Hitta Vilse-stig och lär er hur man hittar rätt när man gått fel.

Sällskapsspel

Hos oss finns ingen tv på rummet, men många sällskapsspel att låna. Passa på att njuta av lugnet tillsammans över ett parti boule, kubb eller krocket. Schackspel och backgammon hittar ni också här, det är bara att fråga i receptionen.

Utomhus spa-bad

Välkomna att boka tid i vårt utomhus spa-bad. Badet står i Brunnsparken i Kamrerskällan bland grönskande träd. Välkomna att boka tid i receptionen eller per 0141-911 00.

Att dricka brunn

Medevi värnar om kultur och traditioner. Men pga av rådande pandemi har vi ingen Brunnssäsong i år.

Det friska vattnet från källan i Högbrunnen serveras av en av våra vattenflickor under sommaren.